Αρχική arrow Ανακοινώσεις arrow Προεραιτικές Εκπτώσεις Μαϊου

Προεραιτικές Εκπτώσεις Μαϊου

Τρίτη, 01 Απρίλιος 2014

Ανακοινώνεται στον εμπορικό κόσμο ότι από 1-10 Μαΐου παρέχεται η δυνατότητα προαιρετικών εκπτώσεων.  Επίσης την Κυριακή 4 Μάιου 2014 που εμπεριέχεται στο δεκαήμερο τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοιχτά.

Αργοστόλι  29/04/2014

Ο πρόεδρος                                                          Η γραμματέας

ΣΠΑΘΗΣ  Σταύρος                                             ΣΚΛΑΒΟΥΝΑΚΗ  ΜαρίαΑκολουθεί η κοινοποίηση από την  Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος

Αρ. Πρωτ:9495

Πάτρα,  30/4/2014

Προς: 1) Εμπορικούς Συλλόγους μέλη μας

2) Αντιπροσώπους Ομοσπονδίας μας

ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ

Κοιν: MME

ΘΕΜΑ: ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΑΪΟΥ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4177/2013 πλησιάζει η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος του Μαΐου 2014.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το νέο νόμο, η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές (δηλαδή οι εκπτώσεις) επιτρέπεται πλέον τέσσερις (4) φορές το χρόνο, ως εξής:

α) Τακτικές εκπτώσεις: από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

β) Ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι: το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.   Οι 10 ημέρες των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, όπως αναφέρονται στο νόμο είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες, άρα τελευταία ουσιαστικά ημέρα των εκπτώσεων είναι το Σάββατο, 10 Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό, η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 2 Μαΐου και θα λήξει το Σάββατο, 10 Μαΐου 2014.  Οι εκπτώσεις αρχίζουν στις 2 Μαΐου, λόγω της υποχρεωτικής αργίας που κηρύχθηκε η πρωτομαγιά, με την Υπουργική Απόφαση 9727/204/27-3-2014 του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (επισυνάπτεται στην παρούσα).

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο προσφορών επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνον η ευκρινής αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών ή των υπηρεσιών.  Είναι αυτονόητο ότι, σύμφωνα με την διατύπωση του νόμου, η χρησιμοποίηση ποσοστού επιτρέπεται πλέον αποκλειστικά για τις εκπτώσεις και απαγορεύεται τόσο για τις προσφορές όσο και για τις προωθητικές ενέργειες.

Παράλληλα με τα ως άνω, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 4177/2013, τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 4 Μαΐου, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου 2014.  Κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή, 4 Μαΐου, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00 (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994).

Συναδελφικά

Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

Παγώνης Βασίλειος                                                          Ευαγγελίου Ευάγγελος

< Προηγούμενα Επόμενα >