Αρχική arrow Ανακοινώσεις arrow Νέα Φορολεηλασία

Νέα Φορολεηλασία

Τρίτη, 28 Μάιος 2013

Νέα Φορολεηλασία

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ,τις επόμενες μέρες αναμένεται η κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει Νέο Κώδικα Φορολογίας εισοδήματος για το 2014 που προβλέπει αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 90% για όλες τις επιχειρήσεις

και νέο σύστημα παρακράτησης φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους που θα κλιμακώνονται έως 42%.

Επίσης προβλέπεται η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ της αποζημίωσης για την λύση της καταγγελίας της εργασιακής σχέσης που μέχρι σήμερα ήταν αφορολόγητη μέχρι του ποσού των 60.000 ευρώ. Για άλλη μια φορά η τρικομματική κυβέρνηση φορτώνει στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων την καπιταλιστική κρίση .

Ιδιαίτερα για τους μικροαπασχολούμενους ΕΒΕ που ήδη φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με 26% οι μισοί ασφαλισμένοι είναι χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη λόγω οφειλών στον ΟΑΕΕ και κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους ή να τους κλείσουν στις νέες φυλακές στρατόπεδα που ετοιμάζει ο Υπουργός δικαιοσύνης για τους χιλιάδες φοροοφειλέτες , σημαίνει ότι το οριστικό τέλος επίκειται.

Το συνδικαλιστικό κίνημα των εμπόρων , όλοι οι συνάδελφοι έμποροι , μαζί με όλους τους αυτοαπασχολούμενους πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για κοινούς αγώνες με τους εργαζόμενους , τους συνταξιούχους και τα άλλα λαϊκά στρώματα για να βάλουμε φραγμό στην νέα φορολεηλασία.

Αργοστόλι 28 . 5. 2013

Ο πρόεδρος Η γραμματέας

ΣΠΑΘΗΣ Σταύρος                                                       ΣΚΛΑΒΟΥΝΑΚΗ Μαρία

< Προηγούμενα Επόμενα >