Αρχική arrow Ανακοινώσεις arrow Δάνεια μέσω ΕΤΕΑΝ για επαγγελματίες Κεφαλονιάς

Δάνεια μέσω ΕΤΕΑΝ για επαγγελματίες Κεφαλονιάς

Παρασκευή, 20 Ιούνιος 2014

Εμπορικος συλλογος Αργοστολίου η κράνη
18 ιουνιου 2014

Προς:
Δήμαρχο
Αντιπεριφερειάρχη
Επιμελητήριο
Διοικητή ΙΚΑ κο. Ροβέρτο Σπυρόπουλο

Δάνεια μέσω ΕΤΕΑΝ για επαγγελματίες Κεφαλονιάς

Όπως γνωρίζετε μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έγιναν στο νησί μας,

Την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου η οικονομία του νησιού μας και κατ’ επέκταση ο εμπορικός κόσμος δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα μέσα στην περίοδο ύφεσης που διανύουμε.

Μετά και την επίσκεψη του πρωθυπουργού, πολλά μέτρα εξαγγέλθηκαν για την κάλυψη των πληγών που άφησαν οι σεισμοί όπως επιδόματα για οικοσυσκευές, επιδότηση ενοικίου κλπ, Ένα από αυτά τα μέτρα ήταν και τα δάνεια που θα δίνονταν προς τους επαγγελματίες μέσω ΕΤΕΑΝ, ύψους μέχρι 30.000 € , για επούλωση πληγών τόσο για κτήρια, εξοπλισμό όσο και για εμπορεύματα. 

Δυστυχώς αυτό το μέτρο κινδυνεύει να μην έχει καμία ισχύ μια που οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί κάνουν αδύνατη την πρόσβαση των περισσοτέρων επαγγελματιών σε αυτό . Αυτό γίνεται διότι ένας όρος του ΕΤΕΑΝ είναι ότι για την εκταμίευση του ποσού χρειάζεται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Να σας θυμίσουμε ότι με αποφάσεις των αρμοδίων υπουργών είχαν γίνει αναστολές πληρωμών προς ΔΥΟ μέχρι 30-4-2014 και προς ασφαλιστικά ταμεία μέχρι 30-06-2014 κι ενώ υπήρχε η πρόταση ότι γι’ αυτές τις δόσεις θα υπήρχε μία νέα ρύθμιση αντ’ αυτού ζητήθηκε το ποσό συγκεντρωτικά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την αδυναμία των επαγγελματιών να ανταποκριθούν κι έτσι οδηγήθηκαν εκτός ρυθμίσεων των οφειλών τους, σε κατασχέσεις των λογαριασμών τους και βέβαια χωρίς το δικαίωμα πρόσβασης σε φορολογική ενημερότητα.

Είναι προφανές λοιπόν ότι για να έχουν ισχύ οι εξαγγελίες σας για βοήθεια στον εμπορικό κόσμο της Κεφαλονιάς και για να μην μείνουν μόνο λόγια… θα υπάρξει η κατανόηση σας και ανταπόκριση σας στο αίτημα για απόσυρση του όρου του ΕΤΕΑΝ για φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. 

Με εκτίμηση 

Ο προέδρος 
Σταύρος Σπαθής

< Προηγούμενα Επόμενα >