Αρχική arrow Απόψεις συλλόγου arrow Θέσεις συλλόγου για τον τουρισμό

Θέσεις συλλόγου για τον τουρισμό

Τρίτη, 22 Δεκέμβριος 2009

Φίλες και φίλοι

Ξεκινώντας θέλω να ευχαριστήσω την νομαρχία για την συνεργασία που είχαμε και την βοήθεια που μας προσέφερε την περασμένη χρονιά. Θα ξεκινήσω με μία πρόταση από τον εμπορικό σύλλογο Αργοστολίου για την καινούρια χρονιά, βοηθώντας τον τουρισμό στην Κεφαλονιά.

Η νομαρχία ως εκπρόσωπός μας πρέπει να χτίσει μια επαφή με τις ναυτιλιακές αλλά και τις αεροπορικές εταιρίες. Έτσι ώστε να βοηθήσουν να γίνουν πιο προσιτές οι τιμές των εισιτηρίων τους σε όλο και περισσότερους ανθρώπους που θέλουν να επισκεφτούν την Κεφαλονιά. Ο κύριος όγκος του τουρισμού μας από το εξωτερικό σήμερα έρχεται από την Αγγλία. Αυτό που πρέπει επίσης να δούμε είναι πως θα διευρύνουμε την αγορά μας και σε άλλες χώρες αλλά και σε ανθρώπους των χωρών αυτών, επενδύοντας σ αυτό που λέγεται «ελεύθερος τουρίστας». Π.χ. στους τουρίστες απομακρυσμένων χωρών (όπως Ρωσία).

Να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ζακύνθου πετυχαίνοντας απευθείας σύνδεση με την Αγγλία, είτε σε συνεργασία με την πτήση της Ζακύνθου είτε με απευθείας πτήση και εφόσον αυτό είναι εφικτό και από την φετινή κιόλας χρονιά.

Πρέπει να τεθεί σαν μελλοντικός στόχος να εξερευνήσουμε και άλλες αγορές για σύνδεση με την Κεφαλονιά με ελεύθερη πτήση για την πρόσβαση των τουριστών είτε μέσω Ιταλίας είτε μέσω Ελλάδας να τους παρέχονται πλήρεις πληροφορίες για τα δρομολόγια και την διαδρομή που μπορούν να έρθουν με την λιγότερη ταλαιπωρία και το λιγότερο κόστος.

Η Νομαρχία πρέπει να βοηθήσει να γίνει η Κεφαλονιά επιλέξιμη όχι μόνο μέσω των «tour operators» αλλά και μέσω του διαδικτυακού χώρου. Προσελκύοντας και διευκολύνοντας τον ελεύθερο τουρίστα, δημιουργώντας έτσι μια εναλλακτική λύση για τον τουρισμό στην Κεφαλονιά.

Επίσης σημαντική είναι η σύνδεση της Κεφαλονιάς με την Εγνατία οδό. Ένα βασικό κομμάτι που πρέπει να προσέξουμε είναι τα δρομολόγια από τις γραμμές Λευκάδας – Φισκάρδου και Αστακού Σάμης. Πρέπει να πραγματοποιούνται ώρες που θα διευκολύνουν τον τουρίστα από την βόρεια Ελλάδα. Παραδείγματος χάριν μία οικογένεια η οποία ξεκινάει από Θεσσαλονίκη για να προλάβει το καράβι από Λευκάδα στις 12:00 και Αστακό στις 12:30 πρέπει να αναχωρήσει στις 5 το πρωί. Αυτό είναι ένα μειονέκτημα στο να επιλέξει την Κεφαλονιά για προορισμό .

Άλλο ένα σημαντικό κομμάτι που αποτελεί πλήγμα θα έλεγα για τα νησιά μας είναι η τιμολογιακή πολιτική. Θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα σε αυτό το σημείο γιατί όπως όλοι γνωρίζετε τα κέρδη έρχονται από τις πολλές πωλήσεις και όχι από τις λίγες και υπερτιμημένες . Ήδη ο Εμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου «Κράνη» έχει κάνει κινήσεις και καλεί τον εμπορικό κόσμο έτσι ώστε να ανασκευάσει την τιμολογιακή πολιτική του.

Στόχος μας περισσότερος τουρισμός, καλύτερη παροχή υπηρεσιών και συνεπώς περισσότερα χρήματα.

Η Νομαρχία πρέπει να καλέσει σε μια προσπάθεια αναπροσαρμογής της τιμολογιακής τακτικής αλλά και τις πολιτικής των δρομολογίων που εφαρμόζει το ΚΤΕΛ, βοηθώντας και διευκολύνοντας τον εσωτερικό τουρισμό και τους μη έχοντες να μπορούν να επισκεφθούν τα νησιά μας.

Κλείνοντας τονίζω την ανάγκη ανάπτυξης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών μας και την προσαρμογή μας στα νέα δεδομένα του τουρισμού μας.

Φιλικά

Σταύρος Σπαθής

< Προηγούμενα Επόμενα >