Αρχική arrow Απόψεις συλλόγου arrow Θέσεις συλλόγου για το παραεμπόριο

Θέσεις συλλόγου για το παραεμπόριο

Τρίτη, 02 Φεβρουάριος 2010

Το εμπόριο ήδη πληρώνει πολύ ακριβά το λογαριασμό της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών αντιμετώπισης που ακολουθούνται. Τα στοιχεία απεικονίζονται με το πιο πειστικό τρόπο, την πτώση των πωλήσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σε αυτό το ζοφερό οικονομικό περιβάλλον εκτός από την συρρίκνωση της ιδιωτικής κατανάλωσης το εμπόριο έχει να αντιμετωπίσει και την παράνομη δραστηριότητα του παραεμπορίου. Ήδη στην πόλη μας, αρκετοί εμπορικοί και μη δρόμοι έχουν πλημμυρίσει από αρκετούς υπαίθριους πλανόδιους μικροπωλητές που τους βρίσκουμε ακόμα και δίπλα στις πόρτες των σπιτιών μας, οι οποίοι πουλούν ανεξέλεγκτα προϊόντα αμφιβόλου αξίας.

Τις περισσότερες φορές μάλιστα είναι τόσο προκλητική η συμπεριφοράς τους ώστε έμμεσα αποτρέπουν τον καταναλωτή να μπει στα καταστήματα. Θα πρέπει λοιπόν στο πρόβλημα αυτό να υπάρξει άμεση παρέμβαση όλων των αρμοδίων ελεγκτικών φορέων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου πιστεύει ότι στην σημερινή εποχή που η οικονομία και το εμπόριο προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κρίση, το να υπάρχουν αμέτρητα παράνομοι μικροπωλητές να πραγματοποιούν καθημερινά αφορολόγητο τζίρο χιλιάδων ευρώ σε βάρος όχι μόνο της νόμιμης εμπορικής επιχείρησης αλλά και όσων καλούνται να συμβάλλουν στην στήριξη της ελληνικής οικονομίας και της απασχόλησης επιδεινώνει την κατάσταση.

Ο εμπορικός σύλλογος Αργοστολίου πιστεύει ότι όλο αυτό το πρόβλημα που διαιωνίζεται χρόνια τώρα οφείλεται στην ένοχη ανοχή όλων των ελεγκτικών μηχανισμών.( Δημοτική Αστυνομία, τελωνείου, μικτά κλιμάκια , ελληνική αστυνομία, Υπ. Αλλοδαπών)που έχουν επιφορτηστεί με την αρμοδιότητα της εφαρμογής των νόμων.

Πιστεύουμε λοιπόν ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος είναι η απαγόρευση κάθε υπαίθριας δραστηριότητας εκτός από τις νόμιμες λαϊκές αγορές και μόνο για προϊόντα γης και θάλασσας

< Προηγούμενα Επόμενα >