Αρχική arrow Απόψεις συλλόγου arrow Eπιστολή στην υπουργό Οικονομίας κ. Κατσέλη

Eπιστολή στην υπουργό Οικονομίας κ. Κατσέλη

Δευτέρα, 28 Δεκέμβριος 2009

Eπιστολή στην υπουργό Οικονομίας κ. Κατσέλη από τους εμπορικούς συλλόγους Αργοστολίου,Σκάλας,Ιθάκης,Λευκάδας,Ζακύνθου

ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Κα . Λούκα ΚΑΤΣΕΛΗ.

Κα. Υπουργέ

Η παρούσα οικονομική ύφεση έχει επηρεάσει σε ανησυχητικό βαθμό την οικονομία των νησιών μας . Το μεγαλύτερο θύμα οι μικρές τοπικές επιχειρήσεις.

Η μείωση ρευστότητας σε συνδυασμό με την ζήτηση εξαναγκάζουν τις επιχειρήσεις σε απολύσεις προσωπικού αυξάνοντας την ανεργία και την ελάττωση των παραγγελιών αφού αδυνατούν να καλύψουν τις ταμειακές τους ανάγκες. Αυτές οι επιχειρήσεις είναι η καρδιά της τοπικής οικονομίας γι' αυτό δεν πρέπει να σταματήσουν να δουλεύουν.

Κα Υπουργέ

Η αγορά αναμένει έξοδο από την σημερινή οικονομική στασιμότητα με πραγματικά σχέδια ανάπτυξης εκ μέρους της κυβέρνησης. Άμεσα μέτρα βελτίωσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων με την ρύθμιση χρεών των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών με την εγγύηση του δημοσίου σε ποσοστό τουλάχιστον 70%, Τειρεσίας , Επιταγές κ.α . Πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ και λήψη μέτρων και δράσεων που θα στοχεύουν στην στήριξη του τουριστικού προϊόντος καθώς και της οικοδομής.

Η ανταπόκρισή σας πρέπει να είναι τώρα πλέον ΆΜΜΕΣΗ καθόσον η οικονομική αναπνοή του επιχειρήσεων έχει ήδη διακοπεί. Μην αφήσετε την διακοπή αυτή να γίνει μοιραία.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΑΛΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΘΑΚΗΣ

< Προηγούμενα Επόμενα >